Este foarte mult mister în jurul reciclării. Fiecare centru de colectare deșeuri acceptă obiecte diferite, ceea ce face și mai dificil să descoperi ce este și ce nu este reciclabil. 

Sunt de părere că mulți oameni vor să recicleze corespunzător, dar sunt puțini confuzi când trebuie să înceapă acest lucru. Deci, vă voi prezenta ghidul în ceea ce privește reciclarea.

Este foarte important să reciclăm corespunzător și să îmbunătățim cantitatea de deșeuri reciclată.

Reciclare cutii de carton 

Odată cu ascensiunea cumpărăturilor online a crescut și numărul cutiilor de carton folosite. Acestea sunt complet reciclabile.

Înainte de a recicla aceste cutii, ar trebui să încercați să găsiți o afacere locală care să accepte cutii de genul acesta, reutilizarea acestora fiind cea mai bună variantă. Ideea este să ne menținem resursele în joc pentru cât mai mult timp înainte de a reciclare. Amintiți-va, reciclarea reprezintă ultima soluție. 

Mai întâi, trebuie să reducem cantitatea produselor pe care le consumăm și care vin în cutii de carton. Apoi ar trebui să le reutilizam ori de câte ori este posibil. Doar în ultimă instanță, când acestea nu mai pot fi folosite, ar trebui date spre reciclare. 

Hârtia maro

Hârtia brună este reciclabilă, dar la fel că și cutiile de carton trebuie să încercam reutilizarea acesteia. O puteți salva pentru pentru reutilizarea la cumpărături sau chiar pentru ambalarea cadourilor.

Hârtia imprimată 

Hârtia care provine din imprimantă, facturi sau diverse notițe este reciclabilă. Chiar dacă hârtia este sfâșiată, mototolită sau chiar ruptă, această rămâne reciclabilă. 

Pozele

Nu sunt reciclabile. 

Hârtia  măcelarului

Hârtia de produselor provenite din măcelarii sau hârtia folosita pentru congelare conțin plastic. Nu este nici reciclabilă, nici compostabila.   
  
Cutiile de pizza 

În general, partea de jos a cutiei este prea uleioasă pentru a fi reciclabila. Partea de sus însă, poate fi supusă procesului reciclării. 

Ziarele 

Ziarele pot fi reciclabile în orice fel de condiții!  

Cutiile de cereale 

Acestea pot fi reciclate dacă nu există plastic în componența lor. 
  
  

Ultimele articole